Εν Λευκώ... και στο Facebook... Κάντε μας φίλους...

Το Δ.Ν.Τ και η Ε.Ε δεν ζήτησαν ποτέ να κοπούν ο 13ος κ ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα...!






Δεν το ζήτησαν αλλά αναμένουν τη διάχυση των μέτρων στον ιδιωτικό τομέα...!Οι επικεφαλής των αποστολών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κύριοι Πολ Τόμσεν και Σέρβας Ντερόουζ, διέψευσαν ότι ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση τη μείωση ή την περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα.Παρά ταύτα, μιλώντας σε δημοσιογράφους (σήμερα στις 14.00 ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία) επιβεβαίωσαν ότι αναμένουν τη «διάχυση των περικοπών που αποφασίστηκαν για τον Δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό τομέα» επιμένοντας στην άποψή τους ότι το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα αφορά και τους μισθούς.

Για την πιθανότητα επιβολής νέων δημοσιονομικών ή διαρθρωτικών μέτρων το επόμενο διάστημα, ανέφεραν ότι δεν αποκλείουν «προσαρμογές» εάν μεταβληθούν τα δεδομένα, αφήνοντας έτσι ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο. «Ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει με πολύ γρήγορους ρυθμούς, κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον» δήλωσε ο κ. Τόμσεν. Σημείωσαν ότι ο έλεγχος της πορείας των δημοσιονομικών μεγεθών και των διαρθρωτικών αλλαγών θα γίνεται ανά τρίμηνο, ενώ δεν απέκλεισαν τη μόνιμη εγκατάσταση ενός ή δυο τοποτηρητών στη χώρα μας. Τα στελέχη της «τρόικας» διέψευσαν ωστόσο κατηγορηματικά κάθε σενάριο για την αναδιάρθρωση ή την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους.
Οι κύριοι Τόμσεν και Ντερόουζ προανήγγειλαν τη δημιουργία Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τη στήριξη των πιστωτικών ιδρυμάτων στη χώρα μας, το οποίο θα είναι ανεξάρτητο από την κυβέρνηση και θα επεμβαίνει σε περιπτώσεις κατά τις οποίες κάποια τράπεζα χρειάζεται κεφαλαιακή ενίσχυση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω Ταμείο θα στελεχωθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος με τη συμμετοχή και στελεχών του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.  
Read more...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top