Εν Λευκώ... και στο Facebook... Κάντε μας φίλους...

Το απόγευμα η ηφαιστειακή στάχτη στην Ελλάδα



Στη δυτική Ελλάδα αναμένεται το ηφαιστεικό νέφος απο την Ισλανδία περίπου στις 3 το απόγευμα.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Νίκο Γιαννόπουλο, προβλέπεται οτι στις 15.00 θα υπάρχουν συγκεντρωμένες ποσότητες στάχτης όπως φαίνεται και στον χάρτη του ICAO (διεθνής οργανισμός για την πολιτική αεροπορία)... 
Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Περιοχής ΑΘηνών του αεροδρομίου - με βάση πάντα τον χάρτη- στις 9 το βράδυ θα επηρεαστεί όλο το FIR εκτός απο την περιοχή της Θράκης, του Αν. Αιγαίου, των Δωδεκανήσων και της Κρήτης ενω στις 3 τα ξημερώματα τα ηφαιστειακό νέφος θα επηρεάσει όλο το FIR. Οι αρμόδιοι πάντως δεν είναι ακόμα σε θέση να γνωρίζουν αν θα ακυρωθούν πτήσεις.

Απο χθές, Σάββατο, η στάχτη άρχισε να κατεβαίνει προς τη Μεσόγειο.

Ηδη, στην Πορτογαλία ανεστάλησαν οι πτήσεις απο και προς το αεροδρόμιο του Πόρτο. Σύμφωνα με αρμόδιο του διεθνούς αεροδρομίου Σα Καρνέιρο, το αεροδρόμιο παραμένει ανοιχτό αλλά ο έλεγχος της εναέριας κυκλοφρίας είναι αδύνατος, εξαιτίας του νέφους.

Στην Ιταλία οι αρχές ανακοίνωσαν το κλείσιμο ενός τμήματος του εναέριου χώρου στα βόρεια της χώρας μέχρι τις 15:00,ώρα Ελλάδας, αλλά το υπουργείο Μεταφορών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ανοίξει νωρίτερα. Σε ανακοίνωσή της, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας Enac αναφέρει ότι το κλείσιμο αφορά τα αεροδρόμια Μαλπένσα και Λινάτε του Μιλάνου. Αντίθετα δεν αφορά τα αεροδρόμια της Βενετίας, της Τεργέστης και του Ρίμινι.

Μέχρι στιγμής απο το "Ελ. Βενιζέλος" έχουν ακυρωθεί 3 πτήσεις απο και προς Μιλάνο και Ρώμη της Aegean και της Easy Jet

http://www.newsit.gr



Εν Λευκώ...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top