Εν Λευκώ... και στο Facebook... Κάντε μας φίλους...

Ιδιώτης διεκδικεί το 84% του Facebook


Να αποκτήσει τον έλεγχο του Facebook επιδιώκει ένας Αμερικανός web designer, ο οποίος μήνυσε τον ιδρυτή του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, κατηγορώντας τον για αθέτηση συμφωνίας και απαιτώντας να του εκχωρήσει το 84% των μετοχών της εταιρείας.
Ο Πωλ Σέλια, από τη Νέα Υόρκη, έχει στα χέρια του ένα ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο είχε συνυπογράψει πριν από επτά χρόνια με τον Ζούκερμπεργκ. Όπως ισχυρίζεται ο μηνυτής, το έγγραφο περιγράφει τους όρους μιας συμφωνίας για ανάπτυξη ενός λογισμικού κοινωνικής δικτύωσης (του σημερινού Facebook). Ο Σέλια υποστηρίζει ότι, σύμφωνα με το συμφωνητικό, γίνεται σήμερα αυτομάτως ιδιοκτήτης του 84% του Facebook.

Η θλίψη μας κάνει να τα βλέπουμε κυριολεκτικά γκρίζα





Γκρίζο Τοπίο
Μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει την αντίληψη ότι όσοι νιώθουν βαθιά θλίψη, τα βλέπουν όλα γύρω τους πιο γκρίζα – στην κυριολεξία και όχι ως σχήμα λόγου.
Από παλιά, ανεξάρτητα από τον πολιτισμό, τη γλώσσα ή την εποχή, οι καλλιτέχνες τείνουν να απεικονίζουν την θλίψη χρησιμοποιώντας σκοτεινά χρώματα. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ, υπό τον δρ. Λούντγκερ Τέμπαρτζ βαν Ελστ, σε εργασία τους στο περιοδικό βιολογικής ψυχιατρικής “Biological Psychiatry”, έδειξαν ότι οι καταθλιπτικοί δυσκολεύονται να διακρίνουν τις διαφορές του κοντράστ μαύρου-άσπρου, κάτι που τους κάνει να βλέπουν τα πράγματα όντως πιο γκρίζα.

Γιατί σκότωσαν τον Γκιόλια...





ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΚΙΟΛΙΑΣ: ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΦΛΕΒΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Παιδί ταπεινών πολύτεκνων γονιών, με ισχυρή πίστη στην εκκλησία, χωρίς διπλώματα και δημόσιες σχέσεις, εργατικός και πεισματάρης, ο Σωκράτης Γκιόλιας έγινε γνωστός στους περισσότερους από τη μεγάλη κόντρα του με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, αλλά και από το «παιδί» του, τον πιο... δημοφιλή ελληνικό ιστότοπο, το «troktiko». Το σύνθημά του ήταν «εδώ τίποτα δεν γράφεται τυχαία» και πραγματικά μπορούσες να διαβάσεις αποκαλύψεις, σχόλια και παρασκήνια χωρίς φιοριτούρες και δημοσιογραφικές περικοκλάδες, αλλά και χωρίς υπογραφή (άρα με λιγότερες απαιτήσεις εξακρίβωσης και τεκμηρίωσης…). Ο Σωκράτης Γκιόλιας δεν ήταν προβεβλημένος δημοσιογράφος, όπως, για παράδειγμα, ο Πρετεντέρης ή ο Χατζηνικολάου, αλλά μήπως ακριβώς για αυτό ένα δικό του σχόλιο εναντίον των τρομοκρατών ενοχλούσε περισσότερο εκείνους τους.. σκοτεινούς δολοφονικούς κύκλους που τελικά του αφαίρεσαν άνανδρα τη ζωή;

Oι 10 ομορφότερες γυναίκες του αιώνα

Ομορφότερη γυναίκα του αιώνα, σύμφωνα με ψηφοφορία που έγινε στο διαδικτυακό κανάλι QVC είναι η Όντρεϊ Χέμπορν! Αυτό άλλωστε αποφάσισαν οι περίπου 2.000 γυναίκες που ψήφισαν στην ψηφοφορία.

Ποιος δεν την έχει θαυμάσει για το στυλ της στο «Πρόγευμα στου Τίφανι» ή στο «Ωραία μου κυρία», με αυτό το μαύρο μικρό φορεματάκι της να γίνεται

Στη δεύτερη θέση, υπάρχει μια έκπληξη, αφού οι κυρίες ψήφισαν τη Βρετανίδα Σέριλ Κόουλ, ενώ τρίτο είναι το απόλυτο sex symbol, η Μέριλιν Μονρό. Ακολουθεί η..
τελικά το απόλυτο must για όλες τις γυναίκες!!! «άγρια» Αντζελίνα Τζολί, ενώ στην πέμπτη θέση είναι η επιτομή την κομψότητας και της αριστοκρατίας, η αδικοχαμένη Γκρέις Κέλι.

Η… πληθωρική Σκάρλετ Γιόχανσον βρίσκεται στην έκτη θέση, ενώ έβδομη είναι η Χάλι Μπέρι. Από τη λίστα των ομορφότερων γυναικών του περασμένου αιώνα δεν λείπει ούτε η πριγκίπισσα Νταϊάνα που είναι στην όγδοη θέση, ούτε και η νεότερη Κέλι Μπρουκ που με τις sexy φωτογραφίσεις της έχει ξεσηκώσει άνδρες και γυναίκες, ενώ τη δεκάδα ολοκληρώνει η Τζένιφερ Άνιστον.
madata.gr

Περισσότερα...



top